Η Pressing Team, όπως ονομάζεται η ομάδα που ηγείται της καμπάνιας «Pressing στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό», δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους και ανθρώπους του ευρύτερου πολιτιστικού και αθλητικού χώρου με σκοπό τη διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για κοινωνικά ζητήματα, όπως η φτώχεια, η αστεγία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, καθώς και την αξιοποίηση του αθλητισμού ως εργαλείο στον αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία.

Επίκεντρο των δράσεών της είναι ο ίδιος ο άνθρωπος ως πρωταγωνιστής και όχι ως παθητικός δέκτης πράξεων ελεημοσύνης. Σε κάθε δράση, κεντρική στόχευση είναι η υποστήριξη κάποιας οργάνωσης ή φορέα, αλλά και να σταλεί το μήνυμα της ισότητας, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης σε κοινούς, όμορφους αγώνες.

Βασική στόχευση είναι η ανάπτυξη ενός σταθερού και αναπτυσσόμενου δικτύου εθελοντών που θα αποτελούν την βάση για την υλοποίηση και διεύρυνση των προγραμμάτων μας.

Στις δράσεις μας περιλαμβάνονται η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων, οργανώσεις ομιλιών σε σχολεία, ημερίδων, πολιτιστικών δρώμενων, καθώς και άλλες εκδηλώσεις, όπως επισκέψεις σε Μουσεία και γωνιές της πόλης, προσκαλώντας όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει σε ένα εξωστρεφές «πάνελ» ανταλλαγής σκέψεων για μια καλύτερη ζωή.